Dit is de lekkerste en puurste manier om te genieten van deze italiaanse delicatesse! Burrata lijkt misschien op mozzarella maar is veeel lekkerder. Hij is romig, fluweel met een zachte kern.
Voor dit recept heb je nodig: (2 personen voorgerecht)
- 1 verse burrata
- 1 grote Coeur de boef tomaat
- 1 takje Honing tomaten of andere goede cherry tomaten
- extra vergine olijfolie
- handje verse basilicum
Bij deze italiaanse delicatesse wil je alleen de pure smaken proeven van tomaat, burrata en basilicum. Snij de Coeur de boeuf in plakken en schik deze op een bord. Bestrooi de plakjes tomaat licht met grof zeezout. Leg de bol burrata voorzichtig boven op de tomaten. Halveer de Cherry tomaten en leg deze rond de bol burrata. Besprenkel het geheel met goede olijfolie en garneer af met een paar basilicum blaadjes.
Buon Appetit!
Wijnsuggestie:
Belstar Prosecco Extra Dry
Tenute Rapitala Piano Maltese
Esporao Monte Velho