Gepofte courgette Met kippedijen en za’atar

Dit is een leuk gerechtje om van de BBQ te maken voor je vrienden of gasten. Za’atar is een fantastisch smaakvol kruidenmengsel uit het midden oosten en zorgt ervoor dat dit gerecht zijn uitgesproken, exotische smaak krijgt.

Benodigdheden: ( 4 personen)

  • 600 gr kippendij filet
  • 200 gr creme fraiche
  • 1 limoen, gewassen
  • 2 courgette heel, met vork rondom in geprikt
  • 2 eetlepel Za’atar
  • 1 pak a 2 stuks Naan-brood
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje munt, alleen de blaadjes

Meng voor de saus de crème fraiche met 1 EL za’atar en de schil van 1 limoen door elkaar.
Hak de munt en koriander fijn. Voeg de helft toe aan het crème fraiche, hou de andere helft apart.
Marineer de kippendijen met 1 EL za’atar en bestrooi licht met peper en zout
Pof de courgettes op een niet te hete BBQ in ca 25 minuten gaar
Keer de courgettes geregeld om voor een gelijke garing.
Haal de courgettes van het vuur/oven en laat ze nagaren onder aluminium folie.
Gril de Kippendijfilet ongeveer 5 minuten per kant
Snij de Courgette in plakken en verdeel over 4 borden
Verdeel de kippedijen over de 4 borden
Gril het Naanbrood 1 minuut per kant op de hete BBQ
Schep intussen het creme fraiche mengsel over de kip en bestrooi met het overgebleven gehakte munt/koriander.
Scheur het Naanbrood in 2en en leg op ieder bord een helft Naanbrood

Wijnsuggestie:

Jules Taylor Gruner Veltliner
JG14 Riesling
The Ned Pinot Grigio